Ασφάλεια πάνω απ' όλα | Costa Cruises

Ασφάλεια πάνω απ' όλα | Costa Cruises

Από τα πληρώματα και τους επιβάτες μας, τα λιμάνια και τα πλοία, από την επιβίβαση έως την αποβίβαση: όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας που ενεργοποιήσαμε για να προστατεύσουμε τους επιβάτες μας και να τους προσφέρουμε ήρεμες διακοπές.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η μέγιστη ασφάλεια για τους επιβάτες και το πλήρωμά μας, έχουμε αναπτύξει νέα μέτρα πρόληψης στο στόλο μας. Αυτά έχουν σχεδιαστεί για να εγγυώνται στους επιβάτες μας μια ευχάριστη και ασφαλή εμπειρία διακοπών.

Μέτρα ασφαλείας της Costa

Για να εγγυηθεί την υγεία και την ασφάλεια των επιβατών, η Costa συνεργάζεται επίσης με την Cruise Lines International Association (CLIA), μια εσωτερική ομάδα υγείας και ασφάλειας και μια ομάδα ανεξάρτητων επιστημονικών εμπειρογνωμόνων στη δημόσια υγεία, για να αναπτύξει νέες διαδικασίες λειτουργίας προσαρμοσμένες στις ανάγκες ως απάντηση στην κατάσταση COVID-19, σύμφωνα με τα εθνικά και διεθνή πρότυπα υγείας.

Η Costa βασίζεται στην Πιστοποίηση Biosafety Trust που εκδόθηκε από τη RINA (Ιταλικό Ναυτικό Μητρώο) η οποία εγγυάται τα ασφαλέστερα μέτρα υγιεινής και πρόληψης στην αγορά. Επίσης, η Costa συμμορφώνεται αυστηρά με τα αμερικανικά πρότυπα USPH (πιο αυστηρά από τα ευρωπαϊκά) σχετικά με τον έλεγχο της υγιεινής και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και προμηθειών τροφίμων.

Τα μέτρα ασφαλείας εφαρμόζονται σε όλες τις φάσεις του ταξιδιού, από την άφιξη έως τον τερματικό σταθμό, κατά τη διάρκεια παραμονής πάνω στο κρουαζιερόπλοιο, στις εκδρομές καθώς και τόσο στην πρόληψη όσο και στη διαχείριση προβλημάτων υγείας που ενδέχεται να προκύψουν.

 1. ΔΙΑΔΙΚΤΥΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ

Η Costa, προκειμένου να εγγυηθεί τη μέγιστη ασφάλεια κατά τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ επιβατών και πληρώματος, σχεδιάζει τις καλύτερες τεχνολογικές και ψηφιακές λύσεις τόσο για την στεριά όσο και επί του πλοίου.

 • Το online check in είναι εγγυημένο και μπορεί να πραγματοποιηθεί με απόλυτη άνεση και ασφάλεια στο σπίτι σας, αποφεύγοντας συνωστισμούς και περιορίζοντας την αλληλεπίδραση με το προσωπικό στο σταθμό επιβίβασης.
 • Πριν από την επιβίβαση, θα παρακολουθείται η υγεία των επιβατών, απαιτώντας τους να συμπληρώσουν ένα υποχρεωτικό διαδικτυακό ερωτηματολόγιο που να πιστοποιεί την κατάσταση της υγείας τους.
 • Θα προσφέρεται η δυνατότητα κράτησης δραστηριοτήτων στο διαδίκτυο πριν από την αναχώρηση στο MyCosta. Η ζωή στο πλοίο θα είναι ευκολότερη και πιο διαδραστική, μέσω της χρήσης του Costa APP, διαδραστικών οθονών εποπτείας και κωδικών QR, για μια πιο σύγχρονη, ασφαλή εμπειρία κρουαζιέρας.
 1. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ

Κατά την επιβίβαση και την αποβίβαση, θα ακολουθούνται σημαντικές διαδικασίες ασφάλειας και πρόληψης για όλους τους επιβάτες και το πλήρωμα.

 • Η θερμοκρασία του σώματος όλων των επιβατών, του πληρώματος και των επισκεπτών θα λαμβάνεται μέσω θερμικού σαρωτή κάθε φορά που επιβιβάζονται στο πλοίο.
 • Στο σταθμό επιβίβασης, η χρήση ατομικού προστατευτικού εξοπλισμού θα είναι υποχρεωτική για όλους: οι επιβάτες θα πρέπει να φορούν μάσκα.
 1. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ

Θα ακολουθούνται αυστηρά πρωτόκολλα ασφάλειας για να διασφαλιστεί η κοινωνική απόσταση, για την πλήρη ασφάλεια στο πλοίο.

 • Μειωμένη χωρητικότητα πλοίου: για να εξασφαλιστεί η κοινωνική απόσταση με ευκολία, ο μέγιστος αριθμός επιβατών ανά κρουαζιέρα έχει μειωθεί σημαντικά.
 • Μειωμένη πληρότητα και ελεγχόμενη πρόσβαση σε χώρους ψυχαγωγίας και χαλάρωσης: οι κοινόχρηστοι χώροι έχουν επανασχεδιαστεί, σύμφωνα με τους νέους κανόνες.
 • Σήμανση ασφαλείας: θα υπάρχουν σε όλα τα σημεία του πλοίου για να υπενθυμίζουν σε όλους την ανάγκη να διατηρηθεί μια ασφαλής απόσταση.
 1. ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

Όλα τα κρουαζιερόπλοια μας, θα συμμορφώνονται με αυστηρά πρωτόκολλα υγιεινής επί του πλοίου, βάσει των υγειονομικών προτύπων που έχουν εγκριθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

 • Απολύμανση επιφανειών και κοινόχρηστων χώρων: οι εσωτερικοί και εξωτερικοί δημόσιοι χώροι θα απολυμαίνονται πολλές φορές την ημέρα με αντιιικά απολυμαντικά. Οι κοινόχρηστες τουαλέτες θα απολυμαίνονται ακόμη πιο συχνά.
 • Συγκεκριμένα προϊόντα: θα χρησιμοποιούνται τεχνολογίες απολύμανσης και ειδικά, πολύ αποτελεσματικά προϊόντα απολύμανσης σε όλες τις επιφάνειες και τα έπιπλα.
 • Απολύμανση καμπίνας: οι καμπίνες θα παραδίνονται στους επιβάτες μόνο αφού υποβληθούν σε αντιιικό απολυμαντικό καθαρισμό. Οι καμπίνες καθαρίζονται και απολυμαίνονται καθημερινά.
 1. ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Θα προσφέρεται εξοπλισμός ασφαλείας σε όλους τους επιβάτες, το προσωπικό και τους προμηθευτές που θα χρησιμοποιείται επί του κρουαζιεροπλοίου και εκτός αυτού στην στεριά.

 • Εξοπλισμός ασφάλειας και απολύμανσης για όλους τους επιβάτες και το προσωπικό: πολυάριθμες συσκευές απολύμανσης χεριών θα είναι διαθέσιμες στον τερματικό σταθμό και σε όλες τις κύριες περιοχές του πλοίου ανά πάσα στιγμή. Επιπλέον, διατίθενται μάσκες και γάντια κατόπιν αιτήματος κατά τη διάρκεια της διαμονής σας.
 • Προστασία επί του πλοίου: όλο το πλήρωμα θα είναι εξοπλισμένο με τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό, σύμφωνα με τους ιταλικούς κανονισμούς, για την εκτέλεση της εργασίας του σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα υγείας.
 • Προστασία κατά τη διάρκεια εκδρομών: τα λεωφορεία μας απολυμαίνονται μετά από κάθε χρήση και η κοινωνική απόσταση διασφαλίζεται με μειωμένη χωρητικότητα. Επιπλέον, οι ξεναγοί χρησιμοποιούν προστατευτικές μάσκες για να σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε τα πιο όμορφα μέρη με ασφάλεια.
 1. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ

Tα πρωτόκολλα υγιεινής με τα οποία πρέπει να συμμορφώνεται το πλήρωμα είναι αυστηρότερα από ποτέ.

 • Καθημερινός έλεγχος: το προσωπικό του κρουαζιερόπλοιου πρέπει να πραγματοποιεί έλεγχο θερμοκρασίας σώματος πριν και μετά από κάθε βάρδια.
 • Θα πραγματοποιείται ειδική εκπαίδευση του προσωπικού, σε σχέση με τη συμμόρφωση με τα πρωτόκολλα και τις πρακτικές ασφαλείας σύμφωνα με τους ισχύοντες υγειονομικούς κανονισμούς.
 1. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Οι υπηρεσίες εστίασης προσαρμόζονται στην τρέχουσα κατάσταση, με την περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων ασφάλειας και ελέγχου.

Απόσταση: Ο χώρος μεταξύ των καθισμάτων στα τραπέζια και μεταξύ των ίδιων των τραπεζιών έχει σχεδιαστεί για να δειπνήσετε με απόλυτη ασφάλεια. Επιπλέον, η πρόσβαση στα κύρια εστιατόρια θα είναι προκαθορισμένη και ελεγχόμενη για την αποφυγή συνωστισμού.

Μόνο επιτραπέζια υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη, τόσο για γεύματα όσο και για ποτά, τα οποία θα σερβίρονται αποκλειστικά στο τραπέζι από το πλήρωμα του εστιατορίου μας.

Ασφάλεια τροφίμων: όπως πάντα, θα εφαρμόζονται τα αυστηρότερα πρωτόκολλα ασφάλειας στις διαδικασίες προμήθειας και διαχείρισης τροφίμων.

 1. ΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Όλα τα πλοία της Costa είναι εξοπλισμένα με ιατρικό κέντρο, αποτελούμενο από εξειδικευμένους και έμπειρους γιατρούς και επαγγελματίες υγείας, που ενημερώνονται συνεχώς σχετικά με τα πρωτόκολλα και τα πρότυπα υγειονομικής περίθαλψης για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του COVID-19.

Η υγεία των επιβατών και του πληρώματος είναι η πρώτη μας προτεραιότητα.

Περισσότερα εδώ 

Μοιραστείτε το