ΤΚ 15124, Μαρούσι, Αθήνα, Ελλάδα
Βενετία, Κέρκυρα, Συρακούσες, Παλέρμο

Για τη Βενετία, μια από τις ωραιότερες πόλεις στον κόσμο, σύμβολο γοητείας και ευγένειας, μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις. Η πόλη των Δόγηδων ενθουσιάζει τους επισκέπτες κάθε εποχή του χρόνου. Η λιμνοθάλασσα της Βενετίας με τα γραφικά κανάλια, τα 118 νησιά ενωμένα με γεφυρούλες και τα αμέτρητα παλάτια της, μαγεύει το βλέμμα και θυμίζει περιπλάνηση σε παραμύθι. Επιβάλλεται η βόλτα στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου, η επίσκεψη στο Ανάκτορο των Δόγηδων και η βαρκάδα με γόνδολα. Αν έχετε χρόνο, επιλέξτε μια επίσκεψη στα γειτονικά νησιά Μουράνο, γνωστό για τα κρύσταλλά του και Μπουράνο, φημισμένο για τις χειροποίητες δαντέλες του.

Το εντυπωσιακό φρούριο της Κέρκυρας μας καλωσορίζει επιβλητικό στο πανέμορφο, ίσως και πιο γνωστό, νησί του Ιονίου. Χαθείτε στα στενά της παλιάς πόλης, περιπλανηθείτε στο Παλιό Ενετικό Φρούριο ή κατευθυνθείτε προς το βορρά, με τις εντυπωσιακές παραλίες. Εμφανή είναι τα ίχνη των αυτοκρατοριών που πέρασαν από εδώ, κληροδοτώντας μοναδικούς αρχιτεκτονικούς θησαυρούς στο καταπράσσινο νησί που αγκαλιάζεται από σμαραγδένια νερά και χρυσές αμμουδιές. Απολαύστε το γραφικό τοπίο, γεμάτο με πεύκα, κυπαρίσσια, λεμονιές, πορτοκαλιές και ελαιόδεντρα και τραβήξτε προς το όρος Παντοκράτωρ, για να απολαύσετε μια απλά καταπληκτική πανοραμική θέα.
Οι Συρακούσες είναι σημαντική ιστορική πόλη στη Σικελία και πρωτεύουσα της ιταλικής επαρχίας των Συρακουσών. Η πόλη έχει πασίγνωστη αρχαία ελληνική ιστορία, έθιμα, πολιτισμό, ναούς, αμφιθέατρα και είναι η γενέτειρα του διάσημου μαθηματικού και επιστήμονα Αρχιμήδη. Περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη πόλη, οι Συρακούσες περικλείουν τη διαχρονική ομορφιά της Σικελίας. Αρχαία ελληνικά ερείπια ξεπροβάλλουν από καταπράσινους οπωρώνες και μεσαιωνικοί παράδρομοι με απόχρωση μελιού οδηγούν στη λαμπερή γαλάζια θάλασσα.

Το Παλέρμο, η πρωτεύουσα της Σικελίας, βρίσκεται στο Βορειοδυτικό άκρο του νησιού σε γραφική τοποθεσία δίπλα στο όρος Πελλεγκρίνο, στον ομώνυμο κόλπο. Ρωμαϊκά, Αραβικά και Νορμανδικά στοιχεία αναμειγνύονται αρμονικά, στην πόλη που ο Γκαίτε περιέγραψε ως την «ωραιότερη πόλη του κόσμου». Στον περίπατό σας θα δείτε το Ανάκτορο των Νορμανδών, ένα από τα ομορφότερα παλάτια της Ιταλίας και δείγμα νορμανδικής αρχιτεκτονικής, τον Καθεδρικό Ναό με το ηλιόμετρο (ηλιακό παρατηρητήριο του 1690), τις εκκλησίες Santa Maria dell'Ammiraglio και San Giovanni degli Eremiti (εκκλησία του Αγίου Ιωάννη των Ερημιτών, 12ος αιώνας), το ανάκτορο Abatellis όπου φιλοξενείται η Πινακοθήκη, το Επαρχιακό Αρχαιολογικό Μουσείο Antonio Salinas, το νεοκλασικό Teatro Massimo (1897) και πολλές μικρές πλατείες που θυμίζουν το έντονο ιστορικό παρελθόν
της πόλης.