Οι Κρουαζιέρες της COSTA CRUISES ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ RINA “ BIOSAFETY TRUST CERTIFICATION”

Οι Κρουαζιέρες της COSTA CRUISES ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ RINA “ BIOSAFETY TRUST CERTIFICATION” KAI ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΙ ΤΕΣΤ COVID-19 ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗ

 

Η ιταλική εταιρεία είναι η πρώτη εταιρεία κρουαζιέρας που έλαβε πιστοποίηση

του συστήματος βιολογικής πρόληψης κινδύνων επί του πλοίου, που αναπτύχθηκε από τη RINA.

Λαμβάνοντας υπόψη την επανεκκίνηση και την τρέχουσα κατάσταση καθώς και τη γνώμη των εμπειρογνωμόνων, η εταιρεία θα πραγματοποιεί COVID-19 τεστ τους επισκέπτες πριν την επιβίβαση.

Γένοβα, 25 Αυγούστου 2020 - Η Costa Cruises συνεχίζει να εργάζεται για μια υπεύθυνη και ασφαλή έναρξη των κρουαζιερών της, που έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο, και γίνεται η πρώτη εταιρεία κρουαζιέρας που απέκτησε την Πιστοποίηση Biosafety Trust από τη RINA, την άνω των 150 ετών εταιρεία επιθεώρησης, πιστοποίησης και ταξινόμησης πλοίων η οποία ανέπτυξε το καινοτόμο πρόγραμμα πιστοποίησης συστήματος διαχείρισης.

Η διαδικασία πιστοποίησης, που διενεργείται μέσω ελέγχων, εξετάζει όλες τις πτυχές της ζωής στο πλοίο και στην ξηρά - από τις διαδικασίες επιβίβασης έως τις ξενοδοχειακές υπηρεσίες, την τροφοδοσία, το γυμναστήριο, τους χώρους χαλάρωσης και τις εκδρομές στην ακτή - και αξιολογεί τη συμμόρφωση του συστήματος στοχεύοντας στην πρόληψη και τον έλεγχο των λοιμώξεων.

Για την απόκτηση πιστοποίησης από τη RINA, δημιουργήθηκαν συγκεκριμένες ενότητες εκπαίδευσης για τα πληρώματα σε αυστηρή συμμόρφωση με τα νέα πρωτόκολλα υγείας και με το σχετικό σύστημα διαχείρισης πλοίων που εφαρμόζει η Costa. Αυτά τα εκπαιδευτικά προγράμματα ενισχύουν τις ήδη αυστηρές διαδικασίες που ισχύουν στα πλοία της Costa, στους τερματικούς σταθμούς επιβίβασης και κατά τη διάρκεια εκδρομών στην ξηρά, που εισήχθησαν με το πρωτόκολλο ασφάλειας της Costa. Το νέο πρωτόκολλο υγείας που αναπτύχθηκε από την Costa, με την επιστημονική υποστήριξη ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων, στοχεύει στην αντιμετώπιση του COVID-19.

Με βάση την πραγματική επιδημιολογική κατάσταση και λαμβάνοντας υπόψη τη γνώμη των εμπειρογνωμόνων, από την πρώτη αναχώρηση του Costa Deliziosa, που έχει προγραμματιστεί για τις 6 Σεπτεμβρίου από την Τεργέστη, και στη συνέχεια για τις αναχωρήσεις όλων των πλοίων της εταιρείας, θα πραγματοποιούνται τεστ Covid- 19 σε όλους τους επιβάτες.

Τα τεστ του COVID-19 θα διεξάγονται εντός των ευρύτερων διαδικασιών προ-επιβίβασης που έχουν καθοριστεί σύμφωνα με τα πρωτόκολλα των υγειονομικών αρχών και το πρωτόκολλο ασφάλειας της Costa. Το τεστ θα εντοπίσει τυχόν ύποπτες περιπτώσεις που ενδέχεται να υποβληθούν σε δοκιμή PCR για περαιτέρω έλεγχο. Η εταιρεία προσφέρει επίσης στους επισκέπτες της την επιλογή να αποκτήσουν συγκεκριμένη ασφάλιση, με συγκεκριμένες υπηρεσίες σε περίπτωση ανάγκης.

Η επανέναρξη των κρουαζιερών της Costa θα γίνει προοδευτικά και στο όνομα της μέγιστης ασφάλειας για τους επιβάτες, τα πληρώματα και τις κοινότητες προορισμού. Για το λόγο αυτό, η εταιρεία επέλεξε να προσφέρει δρομολόγια μόνο στην Ιταλία, αποκλειστικά για Ιταλούς επισκέπτες, για τις κρουαζιέρες του Σεπτεμβρίου. Το πρώτο πλοίο που θα πλεύσει στις 6 Σεπτεμβρίου θα είναι το Costa Deliziosa, το οποίο θα ταξιδεύει κάθε Κυριακή έως 27 Σεπτεμβρίου, προσφέροντας κρουαζιέρες από την Τεργέστη στο Μπάρι, Μπρίντιζι, Corigliano-Rossano, τις Συρακούσες και την Κατάνια. Το Costa Diadema θα ακολουθήσει στις 19 Σεπτεμβρίου 2020, με επταήμερη κρουαζιέρα από τη Γένοβα στη Δυτική Μεσόγειο, για να επισκεφθεί την Civitavecchia / Rome, Naples, Palermo, Cagliari και La Spezia.

 

 

For further information:

Costa Cruises Press Office - Tel. +39 010 5483523 / 010 5483068 - [email protected]  

Gabriele Baroni - Communication Director - cell. +39 3497668013 - [email protected] 

Rossella Carrara – V. P. External Relations & Sustainability Costa Group - Cell. 3497668005 - [email protected]

Davide Barbano – Media Relations manager – cell. +39 334 6525216 - [email protected]

www.costapresscenter.com

 

Μοιραστείτε το