Η MSC Cruises εφαρμόζει «νέας γενιάς» προηγμένο σύστημα φιλτραρίσματος του αέρα για την παγκόσμια βιομηχανία κρουαζιέρας.

Η MSC Cruises εφαρμόζει «νέας γενιάς» προηγμένο σύστημα φιλτραρίσματος του αέρα για την παγκόσμια βιομηχανία κρουαζιέρας.

  • Το MSC Seashore θα είναι το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που διαθέτει τη νέα προηγμένη τεχνολογία φιλτραρίσματος του αέρα για τη μείωση της μετάδοσης ιών.
  • Περαιτέρω εξέλιξη στη διαρκή δέσμευση της MSC Cruises στην υγεία και ασφάλεια στον κλάδο της κρουαζιέρας.
  • Καινοτομία που αναπτύχθηκε από τους ναυπηγούς του Fincantieri, σε συνεργασία με το πρωτοπόρο Διεθνές Κέντρο Γενετικής Μηχανικής και Βιοτεχνολογίας.

Γενεύη, Ελβετία - 21 Οκτωβρίου 2020 - Η MSC Cruises θα είναι η πρώτη εταιρεία κρουαζιέρας στον κόσμο που θα εγκαταστήσει ένα νέο και προηγμένο, καινοτόμο σύστημα φιλτραρίσματος του αέρα που ονομάζεται «Safe Air» για να βελτιώσει περαιτέρω την ποιότητα του αέρα μέσα στο κρουαζιερόπλοιο.

Το «Safe Air» θα τοποθετηθεί στο κρουαζιερόπλοιο MSC Seashore, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο προηγμένα τεχνολογικά πλοία που κατασκευάστηκε ποτέ στην Ιταλία. Το MSC Seashore είναι υπό κατασκευή στο ναυπηγείο Monfalcone της ναυπηγού εταιρείας Fincantieri και πρόκειται να παραδοθεί τον Ιούλιο του 2021. Θα είναι το πρώτο από τα δύο πλοία της κατηγορίας «Seaside Evo».

Η ανακοίνωση σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα στη διαρκή δέσμευση της MSC Cruises στην υγεία και την ασφάλεια. Η MSC τον Αύγουστο έγινε η πρώτη μεγάλη εταιρεία κρουαζιέρας στον κόσμο που επέστρεψε στη θάλασσα με ένα νέο και ολοκληρωμένο πρωτόκολλο υγείας και ασφάλειας, εγκεκριμένο από σειρά εθνικών και περιφερειακών αρχών της Ευρώπης, μετά την προσωρινή διακοπή της παγκόσμιας βιομηχανίας κρουαζιέρας τον Μάρτιο, ως αποτέλεσμα της πανδημίας.

Το σύστημα υγιεινής επόμενης γενιάς «Safe Air» βασίζεται στην τεχνολογία των λαμπτήρων UV-C, οι οποίες είναι υπεριώδεις ακτίνες τύπου C που εφαρμόζονται σε συνδυασμό με το σύστημα κλιματισμού του πλοίου, όπου η ροή του αέρα ακτινοβολείται στην πηγή με ένα σύντομο φως μήκους κύματος που χτυπά οργανικά σωματίδια και αποτρέπει την κυκλοφορία ατμοσφαιρικής μόλυνσης όπως ιοί, βακτήρια και μούχλα.

Το σύστημα φιλτραρίσματος του αέρα «Safe Air», αναπτύχθηκε από τους σχεδιαστές και τους τεχνικούς της Fincantieri και το εργαστήριο ιολογίας του Διεθνούς Κέντρου Γενετικής Μηχανικής και Βιοτεχνολογίας, ένα κορυφαίο παγκόσμιο ερευνητικό ινστιτούτο με έδρα την Τεργέστη της Ιταλίας. 

Το συγκεκριμένο ινστιτούτο παρέχει στις επιχειρήσεις επιστημονική υποστήριξη για την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων για τον έλεγχο των λοιμώξεων από ιούς, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό σήμερα, δεδομένης της τρέχουσας παγκόσμιας πανδημίας.

Η αποτελεσματική ανταπόκριση της MSC Cruises στις προκλήσεις υγείας που αντιμετωπίζει ο παγκόσμιος τουριστικός τομέας, έθεσε τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας με ένα πρωτόκολλο υγείας και ασφάλειας που λειτουργεί από τις 16 Αυγούστου όταν το κρουαζιερόπλοιο MSC Grandiosa επανέφερε τις εβδομαδιαίες κρουαζιέρες στη Δυτική Μεσόγειο. Μέχρι τώρα έχει ολοκληρώσει εννέα ταξίδια με περισσότερους από 16.000 επισκέπτες. Αυτήν την εβδομάδα ξεκίνησε και το MSC Magnifica με μεγαλύτερες και ανανεωμένες δεκαήμερες κρουαζιέρες στη Δυτική και Ανατολική Μεσόγειο.

Το νέο πρωτόκολλο υγείας και ασφάλειας, στην πραγματικότητα, υπερέβη τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών των χωρών που επισκέπτονται τα πλοία, για να θέσουν ένα νέο πρότυπο για τη βιομηχανία κρουαζιέρας, καθώς και άλλες πτυχές του τουρισμού.

Όλοι οι επισκέπτες περνούν καθολικό έλεγχο υγείας πριν επιβιβαστούν σε ένα κρουαζιερόπλοιο που περιλαμβάνει τρία ολοκληρωμένα βήματα: έλεγχο θερμοκρασίας, προσωπικό ερωτηματολόγιο υγείας και τεστ αντιγόνου COVID-19. Το πλήρωμα εξετάζεται έως και τρεις φορές πριν του επιτραπεί να ξεκινήσει την εργασία του. 

Άλλες πτυχές του πρωτοκόλλου υγείας και ασφάλειας, καλύπτουν την απολύμανση και τον καθαρισμό, τις εκδρομές στην ακτή, τις μάσκες και τη διατήρηση κοινωνικής απόστασης, τις βελτιωμένες ιατρικές εγκαταστάσεις επί του πλοίου, την καθημερινή παρακολούθηση της υγείας και ένα ισχυρό σχέδιο έκτακτης ανάγκης. 

Το πρωτόκολλο σχεδιάστηκε από τους ειδικούς της MSC Cruises στις ιατρικές υπηρεσίες, την δημόσια υγεία και απολύμανση, τις ξενοδοχειακές υπηρεσίες, τη θέρμανση, τον εξαερισμό και κλιματισμό, τα συστήματα μηχανικής πλοίων, την τεχνολογία πληροφοριών και τα logistics. 

Δημιουργήθηκε επίσης μια ομάδα εμπειρογνωμόνων Blue-Ribbon COVID-19, η οποία αποτελείται από μια ομάδα διεθνώς αναγνωρισμένων επαγγελματιών υψηλής ειδίκευσης, των οποίων ο ρόλος είναι να ενημερώνει και να αναθεωρεί το πρωτόκολλο της MSC Cruises για να διασφαλίσει ότι οι ενέργειες της εταιρείας είναι κατάλληλες, αποτελεσματικές και ενημερωμένες από τις καλύτερες διαθέσιμες πρακτικές επιστήμης και υγείας. 

Το MSC Seashore, όπως όλα τα νέα κρουαζιερόπλοια της εταιρείας, θα διαθέτει μερικές από τις τελευταίες τεχνολογίες και λύσεις που είναι διαθέσιμες για τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος. Αυτές περιλαμβάνουν κυρίως ένα σύστημα επιλεκτικής μείωσης καταλύτη (SCR) τελευταίας τεχνολογίας και ένα σύστημα προηγμένης επεξεργασίας λυμάτων, επόμενης γενιάς (AWT).

Το SCR μειώνει τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου κατά 90% μέσω της προηγμένης τεχνολογίας ενεργού ελέγχου εκπομπών και τα συστήματα AWT λαμβάνουν λύματα μέσω μιας ολοκληρωμένης διαδικασίας καθαρισμού και πολύ λεπτού φιλτραρίσματος που το μετατρέπει σε σχεδόν πόσιμο νερό.

Το MSC Seashore θα είναι έχει τη δυνατότητα να συνδέεται με τοπικά ηλεκτρικά δίκτυα ενώ βρίσκεται σε αγκυροβόλιο, μειώνοντας περαιτέρω τις εκπομπές αέρα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα νέα μέτρα υγείας και ασφάλειας του MSC Magnifica, MSC Grandiosa και της εταιρείας MSC Cruises γενικότερα, επισκεφθείτε το www.cruiseway.gr

 

Μοιραστείτε το